top of page

Wat is micro haar pigmentatie, DE haarverlies behandeling zonder risico, met garantie.

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023

Wat is haar pigmentatie en hoe kan deze behandeling zorgen voor een totaaloplossing bij vergevorderd haarverlies?


Haar pigmentatie, ook wel bekend als micro haarpigmentatie en Tricopigmentatie, is een niet-chirurgische haarverlies behandeling die zorgt voor het camoufleren van dunner wordend haar of kale plekken.Haar pigmentatie kan worden gebruikt om een ‘shaven look’ te creëren, de haardichtheid te vergroten of littekens op de hoofdhuid te camoufleren. Ook is deze behandeling soms mogelijk bij alopecia areata of zelfs alopecia totalis.


Haarstoppels nabootsen met modernste naalden en pigmenten (geen tattoo instrumenten)


Het is een techniek waarbij biologisch afbreekbare pigmenten in de hoofdhuid worden gebracht om haarstoppeltjes na te bootsen. Dit gebeurt met een steriele, heel fijne naalden die speciaal werd ontworpen voor haarpigmentatie doeleinden.Het is belangrijk om deze behandeling te laten uitvoeren door professionele haarpigmentatie beoefenaars, zoals Sabine Dillen van Prohairclinic, omdat het een grote kennis en ervaring vereist.

Een grote precisie en correcte techniek zijn essentieel, omdat een pigment veel verschillende kleurtinten kan aannemen afhankelijk van hoe het in de huid wordt ingebracht. Gok niet met je uiterlijk. Hier een artikel over de redenen voor een mislukte haarpigmentatie.


Micro haar pigmentatie lijkt sterk op tatoeage maar er zijn grote verschillen

Hoewel micro haar pigmentatie lijkt op tatoeage, zijn er veel verschillen. Haar pigmentatie is een specialisatie en er zijn in Europa slechts een handvol haarpigmentatie specialisten die consistent goede resultaten kunnen creëren.

Het is belangrijk om te kiezen voor een specialist die gebruik maakt van speciaal voor de hoofdhuid ontwikkelde pigmenten en naalden om verkleuring en onderhuidse verspreiding te voorkomen.


Micro haar pigmentatie gebruikt de 'dot' techniek bij gegarandeerde anti-haarverlies behandeling

De behandeling met de dot techniek is speciaal ontwikkeld voor de hoofdhuid, waardoor de kans op risico’s en complicaties nihil is. Doordat er gebruik wordt gemaakt van speciaal voor de hoofdhuid ontwikkelde pigmenten en naalden in combinatie met de dot techniek is er geen verkleuring, noch onderhuidse verspreiding.

De MHP ofwel micro haar pigmentatie technieken zijn niet vergelijkbaar met tattoo of permanente make-up. Er worden pigmenten met langdurige werking aangeboden voordat de pigmenten (zeer) langzaam vervagen (afhankelijk van de levensstijl 5-10 jaar).


Micro haarpigmentatie ofwel Dot art
Micro haarpigmentatie ofwel Dot art

Haartransplantatie heeft beperkingen die micro haar pigmentatie niet heeft

Micro haar pigmentatie biedt uitkomst wanneer u niet in aanmerking komt voor een haartransplantatie omdat u bijvoorbeeld volledig of bijna volledig kaal bent. Met andere woorden er is niet meer genoeg eigen haar om een goed resultaat met haartransplantatie te kunnen behalen. Dit noemt men de 'donor beperking' bij haartransplantatie. Je kan trouwens geen haren laten implanteren van een andere persoon (zou massale infectie veroorzaken en het afsterven van haarfollikels)


Opnieuw een 'haardos' met hoge dichtheid?


Micro haar pigmentatie heeft geen donor beperking omdat de pigmenten onbeperkt kunnen bijgemaakt worden.

Hierdoor is de optische haar dichtheid die bereikt wordt met micro haar pigmentatie meestal identiek met de originele dichtheid (wat onmogelijk is via haartransplantatie).


In sommige gevallen kan haar pigmentatie ook gebruikt worden om bij langere haren een optische verhoging van de dichtheid te behalen.
 

Wilt u meer weten over micro haar pigmentatie en de mogelijkheden? Neem dan contact op met Sabine Dillen van Prohairclinic voor meer informatie.


Comentários


bottom of page