top of page

Micro haar pigmentatie: langdurig resultaat zonder bijwerkingen

Bijgewerkt op: 8 nov. 2023

Micro haar pigmentatie (MHP) is een niet-chirurgische behandeling die wordt gebruikt om haarverlies (ook vergevorderd haarverlies) en dunner wordend haar te camoufleren. Met behulp van een verfijnde naaldtechniek (ook dot techniek genoemd) worden pigmenten in de bovenste laag van de hoofdhuid ingebracht, die precies lijken op eigen haarstoppeltjes. Het resultaat is een optische verdichting van de haardos, die een natuurlijke uitstraling heeft.


hoge dichtheid korte haren
Haarstijl korte haren met hoge dichtheid

Artsen en dermatologen verwijzen steeds vaker naar niet-ingrijpende haarverlies oplossingen

Micro haar pigmentatie is een relatief nieuwe behandeling, maar heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld.

Artsen en dermatologen verwijzen steeds vaker patiënten door met haarverlies om een langdurige (niet chirurgische) oplossing te kunnen bieden.


De haarpigmentatie techniek is voornamelijk de laatste 3 jaar verfijnder geworden en de pigmenten worden steeds duurzamer.

Ook zijn er nieuwe metalen ontwikkeld die het mogelijk maken om nog fijnere haarpigmentatie naalden te produceren (wij gebruiken de laatste nieuwe naalden uit USA).

Hierdoor kunnen de resultaten van micro haar pigmentatie langdurig aanhouden, tot wel 5 jaar. Er is slechts een kleine opfris behandelingen na 3-5 jaar nodig om het effect te behouden.

Dit maakt micro haar pigmentatie als ideale lange termijn oplossing bij haarverlies.


Waarom is micro haar pigmentatie bij haarverlies een goede keuze voor langdurig resultaat?


Er zijn een aantal redenen waarom micro haar pigmentatie een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een langdurig resultaat voor hun haarverlies.


Ten eerste is micro haar pigmentatie een non-invasieve behandeling. Er wordt geen operatie uitgevoerd, waardoor er geen kans is op complicaties zoals infecties of littekens.


Ten tweede is micro haar pigmentatie een relatief snelle behandeling. De meeste behandelingen zijn binnen enkele uren afgerond. Het volledige resultaat wordt meestal al bereikt na 3 behandelingen die binnen een maand plaatsvinden.


haarpigmentatie specialisten Sabine Dillen
Sabine Dillen - Master haarpigmentatie specialiste


Ten derde zijn de resultaten van micro haar pigmentatie bijzonder natuurlijk ogend. De pigmenten worden in de bovenste laag van de huid aangebracht, waardoor ze op eigen haarstoppeltjes lijken. Onze klanten reviews bevestigen dat de resultaten totaal natuurlijk ogen en bij een normale sociale afstand niet kunnen herkend worden als haartattoo (micro haar pigmentatie).


Ten vierde. De dag na uw behandeling kan je de (meeste) activiteiten terug hervatten. Er zijn geen nevenwerkingen te verwachten.


Hoe lang houden de resultaten van micro haar pigmentatie aan?


De duurzaamheid van de resultaten van micro haar pigmentatie hangt af van een aantal factoren, zoals de leeftijd van de patiënt, de conditie van de huid en de intensiteit van de zon. Over het algemeen kunnen de resultaten van micro haar pigmentatie tot wel 5 jaar aanhouden.


micro haar pigmentatie voorbeeld langdurig resultaat
8 jaar na de originele behandeling

Na verloop van tijd zal de haar pigmentatie echter wel vervagen. Dit komt doordat de pigmenten geleidelijk door het lichaam worden afgebroken. Om de resultaten van micro haar pigmentatie te behouden, is het daarom nodig om om de 3-5 jaar een opfrisbehandeling te laten uitvoeren.


Opfrisbehandeling ofwel touch up


De opfrisbehandeling is een korte behandeling die ongeveer 1-2 uur duurt. Tijdens de behandeling worden de vervaagde pigmenten opnieuw aangebracht. De opfrisbehandeling is een relatief eenvoudige behandeling en is goed te combineren met andere haarverzorgingsbehandelingen.


lange termijn oplossing haaruitval haar pigmentatie
6 jaar na eerste micro haar pigmentatie behandeling


Conclusie


Micro haar pigmentatie is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een langdurig resultaat voor hun haarverlies. De behandeling is non-invasief, snel en natuurlijk. De resultaten kunnen tot wel 5 jaar aanhouden, waarna een opfrisbehandeling nodig is.


Voordelen van micro haar pigmentatieUitvoering micro haar pigmentatie behandeling
Tijdens micro haar pigmentatie behandeling

Nadelen van MHP


  • Om de 3-5 jaar is een opfrisbehandeling nodig om resultaten te behouden

  • Het is geen echt haar, maar een optische illusie van een volle bos haarKommentare


bottom of page