top of page

Verschillen tussen haar pigmentatie en haartransplantatie - Haarkliniek België toonaangevend in EU.

Bijgewerkt op: 24 jul. 2023

Haarimplantatie of haartransplantatie? Een overzicht van de verschillen tussen beide behandelingen.

Er zijn verschillende manieren om haaruitval tegen te gaan. Een van de meest populaire methoden is een haartransplantatie. Bij een FUE haartransplantatie worden gezonde haarzakjes uit het donorgebied van de hoofdhuid gehaald en getransplanteerd naar het gebied waar het haar dunner is geworden. Dit is een effectieve methode om kaalheid tegen te gaan.

Kwalitatieve haarimplantatie klinieken met aan het hoofd een gespecialiseerde haartransplantatie arts is uw beste keuze.Haarpigmentatie - haarsimulatie voor een volle haardos

Een andere methode is haarpigmentatie (MHP). Hierbij wordt met een speciale naald pigment in de hoofdhuid aangebracht. Dit geeft de illusie van een volle haardos en haarstoppels, en kan gebruikt worden om dunner wordend haar dikker te maken of een geschoren haarstijl te simuleren.


Het grootste verschil tussen FUE haartransplantatie en haarpigmentatie is dat bij een haartransplantatie echt haar getransplanteerd wordt terwijl bij haar pigmentatie er pigment in de hoofdhuid wordt aangebracht.
Een ander verschil is dat bij een FUE haartransplantatie de resultaten permanent zijn terwijl bij haar pigmentatie het pigment na verloop van tijd vervaagt en opnieuw moet worden aangebracht. De opfrisbeurten zijn nodig om de 3-5 jaren.


Kosten FUE haartransplantatie vs micro haar pigmentatie


  • De kosten van een FUE-haartransplantatie zijn afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd moet worden. Een behandeling bij een topchirurg is meestal mogelijk vanaf ongeveer 5000 euro.

  • De kosten van micro haar pigmentatie zijn afhankelijk van het aantal sessies dat nodig is. Voor de meeste klanten 1950-2490 Euro budget voldoende voor een volledig resultaat met hoge dichtheid.

Risico's na haartransplantatie en micro haar pigmentatie


Het is belangrijk om te weten dat beide behandelingen risico's met zich meebrengen.

Bij een FUE-haartransplantatie kan er bijvoorbeeld sprake zijn van bloedingen, infecties of littekens.

Omdat micro haar pigmentatie geen chirurgische ingreep is zijn er geen betekenisvolle risico's.
Comments


bottom of page